W skrócie:
Mrożone brzoskwinie to absolutny hit. Kiedy pierwszy raz zobaczyłam, co można z nimi zrobić, nie mogłam wyjść z zachwytu i od razu musiałam spróbować deseru z mrożonymi brzoskwiniami. Żałuję, że nie wpadłam na to wcześniej. Patent na deser podpatrzyłam u blogerki kulinarnej Caroliny Gelen i trochę go zmodyfikowałam. Blogerka dodaje do niego bitą śmietanę, a ja robię wersję fit – z jogurtem greckim. Ty możesz wybrać to, co wolisz i na co akurat masz ochotę. Wróćmy jednak do mrożonych brzoskwiń. Cały sekret polega na tym, żeby zamrozić je w całości, a potem zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do deseru. To lepsze niż lody i sorbet w jednym! Ten deser z brzoskwiniami smakuje wprost obłędnie.
Deser z mrożonymi brzoskwiniami – najlepszy i najszybszy deser na lato
Czas przygotowania: 5 minut (jeśli wcześniej zamrozisz brzoskwinie)
Porcja: 4 osoby
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
4 dojrzałe brzoskwinie,
200 g jogurtu greckiego,
4 łyżki syropu klonowego.
Jak przygotować ekspresowy deser z mrożonych brzoskwiń?
Brzoskwinie dokładnie umyłam, osuszyłam i włożyłam do zamrażarki na 8 godzin. Możesz je włożyć na całą noc.
Przygotowałam pucharki, nałożyłam do nich po 3 łyżki jogurtu.
Wyjęłam mrożone brzoskwinie. Do każdego pucharka starłam na małej tarce po jednej brzoskwini.
Polałam brzoskwinie syropem klonowym. Podałam od razu!
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?